Home » Griekse eilanden » Cycladen » Iráklia

  • Cycladen
  • Cycladen
  • Cycladen
  • Cycladen

Ηράκλεια - Iráklia

Met een oppervlakte van ca. 18 km2 is Iráklia (Eraklia) het grootste van de "Mikres Cyclades", maar heeft de minste inwoners van deze kleine Cycladen. Het is een heuvelachtig eilandje. De hoogste top is de Papas met 419 m. Voornaamste bronnen van inkomsten zijn de visserij en de landbouw. Slechts een klein deel van de inwoners heeft inkomsten uit het toerisme.

Het eilandje kent 2 plaatsen: het haventje van Agios Georgios en Panagia. Er zijn geen bussen en taxi's, wel is er een pendeldienst tussen de twee dorpen en scooterverhuur.

Bezienswaardigheden

De indrukwekkende grot van Ag. Ioannis ligt in een mooie omgeving met schitterend uitzicht. 

Het is de grootste grot van de Cycladen met prachtige stalactieten en stalagmieten. Op 28 Augsutus viert men hier het feest van Ag. Ioannis. 

Op de heuvel boven het gelijknamige strand ligt het verlaten dorp Livadi met ruines van de sinds 1940 verlaten huizen en restanten van een oud fort, Kastro. 

Specialiteiten van Iráklia zijn de thijmhoning en de verschillende soorten geitenkaas.

Plaatsen op Iráklia

Het mooi gelegen Ag. Georgios heeft de meeste toeristische faciliteiten. Er is een haventje waar de ferries aanmeren, enkele tavernen en winkeltjes, minimarktje, een toeristenbureau en een bank (geen pinautomaat).

Panagia (ook wel Chora genoemd) is een typisch Grieks boerendorpje waar het dagelijkse leven niet beïnvloed wordt door toeristen.

Stranden op Iráklia

Langs de bijna 30 km lange kustlijn is Livadi (bij Ag. Georgios) het grootste en gemakkelijkst bereikbare strand. Pigadi, Alimia en Vourkaria zijn per bootje en op smalle paadjes en landweggetjes bereikbaar.

Vakantie op Iráklia

Iráklia is verschillende dagen in de week bereikbaar met de ferry die ook de eilanden Schinoussa, Koufounissi en Amorgos aandoet. Er zijn geen pakketreizen naar Iráklia. Er zijn verschillende accommodaties die u on-line kunt bekijken en boeken door op de foto's te klikken. Iráklia is  zonder meer een vakantiebestemming voor mensen die graag wandelen en/of een relaxte vakantie in Griekse sfeer zoeken.

Iraklia vakanties

Hotel Agnantema Hotel Maistrali Villa Zografos
Iraklia hotel Iraklia accommodatie  Villa Zoografos

Iráklia, daar moet je geweest zijn!