griekenland reisgids.nl

Fietsen in Griekenland

Actieve en sportieve vakanties in Griekenland worden steeds populairder. Naast zon, zee, strand en natuurlijk de oudheden heeft Griekenland een mooie natuur waar men door het prettige klimaat bijna het hele jaar fijne fietsvakanties kan doorbrengen. Kos staat al jarenlang bekend als een fietseiland, maar ook Kreta, Corfu, Kefalonia, Ithaka, Zakynthos, de Peloponnesos, Rhodos, Kalymnos en Epirus bieden veel mogelijkheden voor mooie fietsvakanties.

Op veel plaatsen zijn (hybride)fietsen en MTB´s te huur. Het is vaak verstandig van tevoren de fiets te reserveren en zodoende verzekerd te zijn van goed materiaal. Reist u met eigen auto dan kunt u natuurlijk uw eigen fietsen meenemen. Ook met het vliegtuig kan de eigen fiets mee. De fiets kan het beste vervoerd worden in een fietsdoos. Vraag bij de luchtvaartmaatschappijen naar de voorwaarden. Het gemakkelijkste is gewoon een fietsvakantie boeken. De fietsen worden op maat afgesteld en u krijgt routes en technische ondersteuning. Vaak zijn er ook fietstassen of een rugzakje bij de huur inbegrepen. Er zijn mogelijkheden voor trektocht/fietsvakanties en standplaats-fietsvakanties. Daarnaast is er nog keuze uit combinatievakanties van verschillende eilanden of eiland/vasteland. Ook voor fietsvakanties met kinderen zijn er mogelijkheden met aanhangfietsen, aanhangkarretjes, kinderzitjes en speciale kinderfietsen.

Over het algemeen zijn de maanden juli en augustus warmer en is het vermoeiender om te fietsen. Het voorjaar en het najaar hebben betere temperaturen en vooral op de Ionische eilanden een prachtige natuur vol bloemen. De Grieken zelf fietsen nog niet zoveel, hoewel ook daar verandering in komt en is er in Corfu stad al ´n fietspad aangelegd. Zelfs in Athene bestaat de mogelijkheid fietsen te huren en fietstochten met gids te maken. Mountainbikers kunnen hun hart ophalen aan de routes door het 300 km2 grote Parnithia Park op ca. 30 km van Athene. Fietsvakanties kunt u boeken op o.a. Corfu/Korfoe, Rhodos, Lefkas, Kreta, in Parga en Zagoria-Epirus.

Griekenland; daar moet je gefietst hebben!

griekenlandreisgidsblogspot Kijk voor bijzondere aanbiedingen ook op Griekenlandreisgidsblogspot.nl!

top naar het begin van de pagina