Home » Griekse eilanden » Saronische eilanden

  • saronische eilanden

Saronische eilanden

De Saronische eilanden (ook wel Argo-Saronische eilanden genoemd) liggen tussen de streek Attika en de Peloponnesos op ongeveer anderhalf uur varen vanuit Piraeus, de haven van Athene. De eilanden liggen in de Saronische Golf, alleen Spetses ligt in de Argolische golf voor de kust van de Peloponnesos. De meest bekende eilanden zijn Hydra , Spetses, Aegina en Poros. Minder bekend zijn Angistri, Dokos en Salamina (Salamis) en de groepjes Diapora en Laousses. Het zijn "groene" eilanden, elk eiland heeft zijn eigen sfeer en charme en vooral de vier meest bekende bieden veel mogelijkheden voor toeristen. De eilanden staan bekend om hun traditionele Griekse gastvrijheid. De meeste bezoekers van de Saronische eilanden komen met excursies en blijven slechts 1 of 2 dagen op een eiland.

Vakantie op de Saronische eilanden

Het aantal pakket-reizen is beperkt. Islandhoppen  kan  o.a. bij Eilandhoppen op Maat.

Het is eenvoudig een losse vlucht te boeken en een (combinatie)reis naar wens samen te stellen. Booking.com heeft een uitgebreid aanbod van hotels  (143) op de volgende eilanden: Aegina (44) Angistri (22) Hydra (22) Poros (30) Spetses (17).

 

Aanvlieghaven is Athene. De eilanden zijn per draagvleugelboot en veerboot vanuit Athene en Piraeus bereikbaar en vanuit o.a. Tolo op de Peloponnesos. Ook zijn er watertaxi's en kleinere bootverbindingen tussen de eilanden onderling.

Saronische eilanden: daar moet je geweest zijn!